Lymfedrainage massage

De lymfebanen, die zoals hiernaast afgebeeld door ons lichaam lopen, zijn verantwoordelijk voor het zuiveren van het lichaam. Bij bijvoorbeeld een ongezonde levensstijl omtrent voeding en bewegingspatroon, het inademen van onzuivere lucht, zijn onze lymfebanen na een tijdje niet meer in staat om al die toxische stoffen te verwerken. Met als gevolg een ophoping van lymfevocht  in bijvoorbeeld handen en voeten, ook bekend als de dikke enkels. Een lymfedrainage stimuleert dan ook de lymfebanen zo dat ze weer in staat zijn hun werk te verrichten. Een lymfedrainage voorkomt dat afvalstoffen zich ophopen en daarmee wordt voorkomen dat er klachten ontstaan.

Functie

Wanneer ons lymfatisch systeem normaal functioneert speelt ze een uiterst belangrijke rol in ons immuniteitssysteem en het afvoeren van afvalstoffen. Wanneer de lymfecirculatie niet meer goed werkt, zwakt het organisme af en reinigt het zichzelf niet meer voldoende. Dit uit zich in allerlei gezondheidsproblemen zoals o.a. vroegtijdige veroudering, zware benen, vochtophopingen, futloos, pijnklachten, weerstandsvermindering, en cellulitis. Een goed werkend lymfesysteem is mede bepalend voor uw gezondheid en is essentieel voor een goede stofwisseling en een goede weerstand.

Wanneer kiest men voor lymfedrainage?

1. Bij vormen van oedeem, vocht vasthouden (dikke enkels, voeten, handen, oorlellen en beginnende spataders).
2. Bij een slechte verbranding van suikers waardoor er vetaanzetting optreedt bij de probleemzones zoals buik, benen en billen.
3. Bij cellulite.
4. Bij hoofdpijnklachten, vermoeidheid, lusteloosheid, stress, rusteloze benen en zelfs pijn (doordat afvalstoffen te lang in het lichaam blijven)
5. Bij huidproblemen, chronische verkoudheid, verstoppingen bijholtes, na ziekte en bij obstipatie.
6. Bij ontgiftingsverschijnselen

 

Wat zijn positieve effecten van lymfedrainage ?

1. Afvalstoffen worden afgevoerd.
2. Het afweersysteem wordt versterkt.
3. Spanningen verdwijnen.
4. Bevordert de celvernieuwing.
5. Stimuleert de aanmaak van nieuwe lymfevaatjes.
6. Verhogen van bloed en lymfestroom.
7. Verhogen van de vetverbranding.
8. Een betere afvoer van afvalstoffen die zijn vrijgekomen.

 

Behandelmethodes

Voor een lymfedrainage behandeling zijn  verschillende methodes mogelijk, ook  in combinatie. In mijn praktijk bied ik  manuele lymfedrainage aan, in vorm van massage met specifieke handgrepen en zeer lichte uitoefening van druk.

 

Resultaten

Lymfedrainage wordt toegepast bij verschillende aandoeningen. Het resultaat zal dus ook afhankelijk zijn van de aandoening en de ernst van de aandoening. Daarnaast spelen ook de totale lichamelijke gesteldheid (het herstellingsvermogen van het lichaam) en de huidige levenswijze een rol.