Coaching

In mijn praktijk begeleid en behandel ik diverse fysieke en mentale klachten. Iedereen heeft er wel eens mee te maken. Een stijve nek, een pijnlijke onderrug, spierpijn, huilbuien, het zit tussen je oren en laat je geen rust, stress en vermoeidheid, slapeloosheid, verhoogde spierspanning, lusteloosheid, depressie.

Lichaamswerk en geestelijk welzijn

Het gebied omtrent (sport- en-/of wellness-) Massage, lichamelijk – en geestelijk welzijn omvat vele facetten van het leven. Dagelijks ondervinden wij situaties, soms stressvol, waarop wij verschillend reageren en me om gaan. Er kan balans, maar ook een dis balans tussen belasting en belastbaarheid optreden.

In mijn praktijk begeleid en behandel ik diverse fysieke en mentale klachten. Iedereen heeft er wel eens mee te maken. Een stijve nek, een pijnlijke onderrug, spierpijn, huilbuien, het zit tussen je oren en laat je geen rust, stress en vermoeidheid, slapeloosheid, verhoogde spierspanning, lusteloosheid, depressie.

Deze klachten kunnen voort komen uit lichamelijke en/of geestelijke inspanning. Inspanningen worden bewust en onbewust geleverd tijdens bijv. onze dagelijkse werkzaamheden, tijdens sportieve activiteiten en/of  in de thuissituatie.

We ondergaan en ondervinden (-stressvolle) momenten en situaties  in meer of mindere mate, die zich dan weer in lichamelijke en/of geestelijke klachten zoals hierboven beschreven kunnen uiten. Ontspan  door het genieten van een heerlijk massage en/of ook in de vorm van een coaching- en counselinggesprek.

Stresscounseling

Wat doet een Stresscounselor ? 

In de opleiding tot Stresscounselor heb ik geleerd om oorzaken, gevolgen en oplossingen van stress te begrijpen en toe te passen. Ik kan hiermee mensen helpen, begeleiden en ondersteunen die kampen met stressproblemen, overspannen zijn of zelfs in een burn-out terecht zijn gekomen. Samen kijken we naar je persoonlijke achtergrond  en analyseren deze. Je leert vastgeroeste patronen in werk en privé  te onderscheiden, om zo weer de weg terug naar balans te  kunnen vinden.

Wat is het doel van Stresscounseling ? 

Een opgeleide Stresscounselor beschikt over alle benodigde kennis en vaardigheden om mensen met stressklachten te helpen. De stresscounselor weet wat stress is en kan voor individu en organisatie preventief en curatief advies geven op het gebied van stressmanagement.

Het doel is om je handvaten te geven waarmee je meer inzicht in je levenspatronen  kunt krijgen, die tot stress geleid hebben. Met de geleerde vaardigheden bent je in staat om met je stressklachten om te gaan en voorzichtig maar trefzeker weer in balans te komen.

Levenscoaching

 

Levensverhalen: Eind dertig, begin viertig, soms ook al eerder… altijd hard gewerkt, de kinderen zijn zelfstandig thuis of uit huis, en nu? Is dit het nu? Is dit wat ik de rest van mijn leven wil blijven doen? Heb ik nog wensen en dromen?

 Dit vragen zich veel mensen zoals jij en ik ons af. Je bedenkt vaak meer redenen om iets niet te doen dan om het wel te doen. Typisch een vraag die bij onze tijd van nu past. We worden uitgedaagd om eigenheid te behouden en te staan voor wie we zijn, wat je kunt en wilt. Hier kun je onzeker van worden en dit kan twijfel veroorzaken.

Ook ik stond voor deze vraag. Ga ik veilig door met wat ik heb en had of ga ik de uitdaging aan om eindelijk mijn droom te leven en naar buiten te dragen?

Mijn eigen praktijk als masseur, levenscoach en stresscounselor starten! Na vele jaren blijven doorgaan met wat ik gewend was, heb ik dit jaar eindelijk de stap gezet. Mijn droom kwam uit en ik start door en opende mijn eigen praktijk aan huis.

Wat doet een levenscoach?

Samen met je levenscoach kijk je naar je privé – en werk situatie en wordt je ondersteund en geholpen stil te staan bij verandering, verlies, pijn, verdriet, vreugde en groei.

Je wordt begeleid in het opnieuw vinden van je authenticiteit, motivatie, liefde, passie en drijfveren, om misschien zelfs een andere weg in te slaan.

 Je leert:

 1. Hoe je om kunt gaan met je levensvragen
 2. Wat de rode draad in je leven is
 3. Welke hiaten en dilemma’s je telkens opnieuw tegen komt op je pad
 4. Hoe je keuzes kunt maken voor jezelf, je gezin, je werk
 5. Hoe je gebeurtenissen in het leven, zoals rouw, verdriet, liefde, afscheid, vernieuwing e.z.v. verwerkt en nieuwe keuzes maakt.
 6. Hoe je omgaat met diepere levensvragen.
 7. Wat nodig is om weer vitaler, veerkrachtiger, blijer en gelukkiger in het leven te staan

Wat is het doel van levenscoaching?

 1. Je coach staat je als cliënt bij in moeilijke en/of cruciale perioden in je leven
 2. Je coach kan je ondersteunen bij het verkrijgen van inzicht in jezelf
 3. Je leert jezelf in te zetten als instrument
 4. Je coach verdiept zich in je situatie zonder te oordelen en begeleidt je in de wens die je hebt.