Behandelingen

Sportmassage

Voor een goede gezondheid is ontspanning een zeer belangrijk onderdeel. Sportmassage is daarom mede voor niet-sporters een aanrader, omdat het een ontspannende werking heeft. Niet-sporters kunnen dezelfde klachten hebben als sporters door bijvoorbeeld stress of een verkeerde werkhouding. Het lichaam functioneert als eenheid waar allerlei krachten, zowel lichamelijk als geestelijk, op in werken.

Indien het evenwicht verstoord wordt door bijvoorbeeld overbelasting kunnen er verschillende reacties ontstaan. Deze reacties kunnen onder andere zijn: vermoeidheid, spierpijn, slechte doorbloeding, verhoogde spanning, stijfheid, kramp en vochtvorming. Een sportmasseur kan ervoor zorgen dat deze reacties verminderen of zelfs weggaan. Bovendien kan een sportmasseur ervoor zorgen dat het ontstaan van deze reacties worden voorkomen.

Sportmassage is een stevige massage die meer is gericht op de spieren met als doel de doorbloeding van de spieren te verbeteren. Hierdoor zal tevens het vervoer van afvalstoffen worden versneld. Dit verbetert de spiercondities en kan ervoor zorgen dat blessures sneller genezen.

Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage is een massage waarbij lichaam en geest tot rust komen. Een regelmatige ontspanningsmassage kan een preventieve werking hebben op uw algehele gezondheid, zowel lichamelijk als geestelijk.

Deze comfortabele lichaamsmassage werkt stress verminderend, omdat spieren en de bloedsomloop worden gestimuleerd. Spieren, pezen en gewrichten worden soepeler. Het stimuleert de afvoer van het lymfevocht waardoor ook afvalstoffen het lichaam sneller verlaten.

Voor mensen met stressklachten kan een ontspanningsmassage zowel fysiek als mentaal zeer ontspannend zijn.

Triggerpoint Massage

Simpel gezegd is een triggerpoint een plek in een spier waarvan de vezel verkrampt zijn. Druk je op dit punt, ofwel het triggerpoint, dan voel je pijn of een tintelende sensatie die zowel plaatselijk als afgeleid kan zijn. Afgeleide pijn komt bij triggerpoints veel voor en deze kramptoestand in de spier heeft gevolgen in andere delen van het lichaam. Dit komt doordat: 

  • Triggerpoints de spier verkorten, waardoor er meer spanning komt te staan op de spier zelf en de naast gelegen gewrichten, zenuwen en bloedvaten.
  • Deze kramptoestand pijn, stijfheid, tintelingen, koude lichaamsdelen, uitstralende pijn, knakken en kraken kan veroorzaken.

Zwangerschapsmassage

De zwangerschapsperiode is een bijzondere tijd waarin je lichaam verandert. Zo zijn er fysieke en hormonale veranderingen en uiteraard hebben deze veranderingen invloed op de bloedsomloop. Veel voorkomende lichamelijke klachten zijn bijvoorbeeld pijn in de rug en nek, vocht vasthouden, bekkenklachten, kramp in de kuiten en slecht slapen.

Een zwangerschapsmassage geeft direct verlichting van pijn en ongemak. De massage laat je ook de zwangerschap bewuster ervaren, waardoor signalen die het lichaam afgeeft duidelijker worden. Het verbetert de bloedcirculatie waardoor afvalstoffen sneller het lichaam verlaten. Het heeft een kalmerende werking, is pijn bestrijdend en geeft een gelukzalig gevoel. Zwangerschapsmassage is een weldaad voor moeder en baby. Vanaf 12-14 weken zwangerschap mogen aanstaande moeders gemasseerd worden.

Babymassage

 

Babymassage is afkomstig uit India en wordt ook wel Shantala genoemd. Het is een ritmische massage, liefdevol, aandachtig en behorend tot de dagelijkse verzorging van je baby. Rond vier tot zes weken na de bevalling mag je starten met de babymassage.

Tapen en bandageren

Tape fungeert als een kunstmatige band of pees en geeft ondersteuning bij spierverrekking, peesontstekingen en instabiele gewrichten. Hiermee wordt geprobeerd ongewenste bewegingen zoveel mogelijk te voorkomen, terwijl het normale bewegingspatroon toch behouden blijft. Onder het woord “bandage” verstaan we meestal een ondersteuning die met behulp van zwachtels is aangelegd.

Door gebruik te maken van de combinatie van verschillende soorten tape en bandages wordt een gewricht of spier als het ware ingepakt. Afhankelijk van de klacht worden specifieke tape-en bandagetechnieken gebruikt om de stabiliteit van de gewrichten te vergroten. Bovendien worden spieren of spiergroepen gesteund zonder de normale functies te belemmeren.

Lymfedrainage massage

De lymfebanen, die zoals hiernaast afgebeeld door ons lichaam lopen, zijn verantwoordelijk voor het zuiveren van het lichaam. Bij bijvoorbeeld een ongezonde levensstijl omtrent voeding en bewegingspatroon, het inademen van onzuivere lucht, zijn onze lymfebanen na een tijdje niet meer in staat om al die toxische stoffen te verwerken. Met als gevolg een ophoping van lymfevocht  in bijvoorbeeld handen en voeten, ook bekend als de dikke enkels. Een lymfedrainage stimuleert dan ook de lymfebanen zo dat ze weer in staat zijn hun werk te verrichten. Een lymfedrainage voorkomt dat afvalstoffen zich ophopen en daarmee wordt voorkomen dat er klachten ontstaan.

Postnatale massage

Postnatale massage helpt het lichaam sneller herstellen na een bevalling en brengt ontspanning in schouders en nekspieren.

Deze spieren worden veel gebruikt bij het voeden en het dragen van je baby en worden vaak overbelast. Ook vermindert het stemmingswisselingen, hoofdpijn en vermoeidheid.

Vanaf 4 á 6 weken na de bevalling mogen moeders gemasseerd worden.

 

Stoelmassage

In de jaren 80 van de vorige eeuw is stoelmassagetherapie ontwikkeld in de VS, met als doel om op een zeer efficiënte en laagdrempelige manier massage toe te passen ter preventie en reductie van stress gerelateerde klachten. Deze massage is meer een gezondheidsproduct dan een luxeproduct.

Kom in contact

 

06-24972979

info@massagebiankawierden.nl

 

Openingstijden

MaandagGesloten19:00 – 21:30
Dinsdag09:00– 17:00 19:00 – 21:30
Woensdag09:00– 17:0019:00 – 21:30
Donderdag09:00– 17:0019:00 – 21:30
VrijdagGesloten19:00 – 21:30
ZaterdagGeslotenGesloten
ZondagGeslotenGesloten

Massage Bianka Bettge

Jan Jansweg 70
7642 XT Wierden

Vanaf 1 juni 2021:
Johan Jongkindstraat 9
7606 KD Almelo